Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π. Νάουσας - Αρχική σελίδα
Αγροτικός Συνεταιρισμός Επεξεργασίας και Πώλησης Οπωροκηπευτικών Προϊόντων Νάουσας

Ροδάκινα ΠΟΠ Νάουσας


Το  επιστημονικό  όνομα  της  ροδακινιάς  είναι Prunus Persica.Κατάγεται από την Κίνα,από εκεί διαδόθηκε στην Περσία και Μ.Ασία και στην Ελλάδα έγινε γνωστή το 400-300 π.χ

Η ροδακινιά ευδοκιμεί σε εύκρατα εδάφη με θερμοκρασία που δεν πέφτει κάτω από -15C το χειμώνα και δεν υπερβαίνει τους  35C το καλοκαίρι.

Ιδανικός τόπος για την καλλιέργεια της ροδακινιάς έχει αποδειχθεί η Νάουσα.Φημισμένη πόλη η Νάουσα για την παραγωγή των ροδακίνων αφού υπάρχουν οι κατάλληλες εδαφοκλιματολογικές συνθήκες και σε συνδυασμό με το μεράκι και  την εμπειρία  των παραγωγών μας , συνθέτουν ένα άριστο αποτέλεσμα , ένα καρπό (ροδάκινο)με πλούσιο άρωμα ,ξεχωριστή γεύση και μεγάλη αντοχή αφού συσκευάζονται στο χωράφι από τον παραγωγό.

Σημαντικό  είναι  και  το  γεγονός ότι  παράγονται  οι  καλύτερες  ποικιλίες  επιτραπέζιων  ροδακίνων  μετά  την  αναδιάθρωση των  ποικιλιών που  έγιναν  τα  τελευταία  χρόνια. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι τα ροδάκινα Νάουσας να έχουν αναγνωριστεί ως προιόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσεις (Π.Ο.Π), τα μοναδικά στην Ελλάδα και από τα ελάχιστα στην Ευρώπη.

Η  διάρκεια  της  παραγωγής μπορεί  να  καλύψει ένα  πολύ  μεγάλο  ποσοστό  ζήτησης  ξεκινώντας από τέλη  Μαίου έως και τέλη Οκτωβρίου. 

Η θρεπτική αξία 100g ροδακίνου

 Διατροφικά στοιχεία ανά 100g
Θερμίδες40 kcal
Υδατάνθρακες11g
Σάκχαρα8g
Φυτικές ίνες2.1g
Λίπος0g
Πρωτείνη1g
Βιταμίνη Α5.1mg
Βιταμίνη C6.1mg
Ασβέστιο8 mg
Σίδηρος0.09 mg
Κάλιο194 mg

 

Ροδάκινα Νάουσας
Προϊόντα ΠΟΠ
Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης
Video